cat de cat clar.jpg

ATELIER DE SCENARISTICĂ

Începând cu 3 Martie, Florin Șerban va ține un atelier de scenaristică.

 

Atelierul va dura 3 luni, 1 curs de 3 ore pe săptămână, grupa va fi de maximum 10 studenți, selectați în urma unui interviu. Pe lângă orele de curs, vor exista și întâlniri unu la unu cu Florin Șerban.

 

Se vor preda:

 * tehnică de redactare conform standardelor industriei americane de film

 * căutare de subiect

 * construire de personaj

 * redactare sinospsis scurt, sinopsis lung, treatment

 * scriere scenariu de scurt și lung metraj

 

Formatul este unul participativ, iar ritmul va fi unul intens. Studenții vor avea teme săptămânale ce vor fi citite de către toți participanții, se va da feed-back atât de către Florin, cât și de către ceilalți participanți. Va exista o bibliografie extinsă facultativă și o bibliografie restrânsă obligatorie. Accesul la bibliografia obligatorie va fi asigurat de către noi.

 

Se vor pune la dispoziție exemple de scenarii în diverse drafturi, de la primul draft complet, prin drafturi intermediare și până la shooting script. Se vor pune la dispoziție dosare de participare la diverse competiții de proiecte cinematografice (C.N.C., Eurimage, Arte/ZDF, C.N.C. France, Swedish Film Institute, Polish Film Institute).

 

Astfel, la sfârșitul atelierului, fiecare student va avea atât uneltele necesare pentru a scrie de unul singur un scenariu de lung-metraj, cât și o perspectivă completă asupra felului în care se judecă în industrie valoarea unui dosar de scenariu. Apoi, până la sfârșitul cursului, fiecare student va avea un scenariu de scurt-metraj propriu, pe care să îl propună mai departe unei case de producție pentru filmare sau pentru participare la o competiție de proiecte.

 

În funcție de contextul epidemiologic, cursul se va ține față în față sau on-on-line.

 

Costul atelierului este de 420 de euro.

Pentru informații sau înscrieri va invităm să ne contactactați  via e-mail.