top-img3.jpg

TESTIMONIALE

Școala de Actorie e o școală în care se învață curajul. Curajul confruntării cu lumina și întunericul personal, curajul de a fi onest și autentic fără strop de judecată și curajul de a te arăta și celorlalți în felul ăsta. Din toate înșiruirile astea de acte curajoase se naște un mare privilegiu pe care Florin te învață să-l dozezi și să-l guști în cantitățile potrivite. O serie de întâlniri cu părți ale sufletului tău, la care altfel ai avea cu greu acces, devin vii și numai bune de a fi trăite în spațiul ăsta.​

Irina Tufescu, psiholog, absolventă modulul 1, modulul 2 și modulul 3x3

Cursul are un caracter practic, înainte de toate şi el este, aş spune, "formativ" şi nu "in-formativ", vizând nu transmiterea de informaţii, ci a reflexelor şi deprinderilor specifice meseriei. 

Personal, am reuşit să rup (sau măcar să fisurez) unele bariere din interior, să provoc o emoţie şi să i-o împrumut personajului.

 

Alexandru Ion, sales manager, absolvent modulul 1

Mi-a făcut mintea să mai tacă. M-am eliberat de autocontrol, chiar dacă pentru câteva secunde sau câteva minute. Încet, încet, am început să-mi las emoţia să "trăiască", fără s-o înăbuş sau s-o forţez.
 

Irina Munteanu, actor,  absolventă modulul 1 

Ceea ce am descoperit aici a depăşit cu mult aşteptările mele! Am descoperit că trebuie să folosim sinceritatea ca unealtă principală, pentru că, așa cum ne spunea Florin in timpul repetiţiilor, nu putem minţi în faţa camerei. Acest lucru ne-a făcut să ne înfruntăm fricile, să ne expunem sufletele şi, contrar aşteptărilor (acelea că vom fi penibili), am descoperit că suntem mai puternici. 
 

Adriana Neagoe, profesoară, absolventă modulul 1, modulul 2 și modulul 3x3

 

Am realizat cât este de greu să interpretezi un rol, dar pe cât este de dificil, pe atât este de frumos. Am descoperit o altă latură a mea şi am înţeles cât de mult reflectă ceea ce simţim şi cât de mult ne influenţează pe noi şi pe cei din jur. 

 

Varty Mihail, actriță, absolventă modulul 1

Cel mai fascinant lucru a fost că nu a existat o reţetă universală, nu au existat algoritmi şi teoreme pe care să le aplicăm cu toţii, metoda lui Florin Şerban a fost personalizată pentru fiecare din noi, în funcţie de configuraţia psihică a fiecăruia.

Analizându-ne cu atenţie şi descoperind ce butoane trebuie apăsate, Florin Şerban ne-a predat, în primul rând, o lecţie individuală despre noi, despre ce trebuie să facă fiecare în parte pentru a reuşi să ajungă un actor complet. A fost singura dată în viaţa mea când, urmând nişte cursuri, nu am simţit că sunt doar un receptor căruia îi este adresat un mesaj universal. Am fost interlocutor, iar mesajele s-au mulat pe cine sunt eu cu adevărat.

 

Ruxandra Burcescu, scriitoare, absolventă  modulul 1 și modulul 2 

Unul dintre cele mai puternice momente din viaţa mea s-a întâmplat aici. La finalul unei duble din modulul 1 am simţit cum aş putea să trăiesc dacă aş avea curaj. Până atunci mi-era greu să-mi asum ce-mi doresc cel mai mult. Mi se părea că trebuie să faci doar ce crezi tu că aşteaptă societatea de la tine. Aici înveţi să te bucuri de ceea ce eşti şi să faci tot ce îţi doreşti să faci.

 

Izabela Dăogaru, studenta, absolventă modulul 1 și modulul 2

Pentru unii oameni schimbarea, ultima picătură sau transformarea, cum îmi place mie să spun, vine după o săptămână sau mai mult de stat în spital, pierderea sau moartea unui om drag, pentru mine a fost Şcoala de Actorie.

 

Maria Frăţilă, jurnalistă, absolventă modulul 1 

Şcoala de Actorie este locul care m-a ajutat să mă redescopăr şi care mi-a dat încrederea şi dorinţa de a merge mai departe în a explora noi adâncuri, de a depăşi graniţele cunoscute pentru a găsi magia pe care fiecare dintre noi o caută.

 

Argentina Mulțescu, manager, absolventă modulul 1 

Ceea ce am apreciat a fost, în primul rând, modul de predare, felul în care a reuşit să menţină exerciţiile distribuite şi exersate în mod echitabil, felul cum explică cu răbdare fiecăruia ce şi unde trebuie să mai lucreze şi unde ar trebui să ajungă... Deci modul lui de a lucra "cu materialul clientului" este ideal într-o meserie ca aceasta, unde "calea" şi modul de a obţine rezultate, ţine de fiecare în parte. Florin Șerban mi-a dat uneltele cu care acum, în sfârşit, pot să "meşteresc". 

Adrian Nartea, actor, absolvent modulul 1

 

Aceste cursuri m-au făcut să gândesc altfel, să mă gândesc la cei de lângă mine, să nu mai abuzez de bunătatea oamenilor, să respect oamenii mai bine, să fiu mai bun, mai maleabil, să ajut oameni dacă pot, să-i apăr de oamenii răi şi fără scrupule, să fiu cu capul pe umeri, să pot avea propia imaginaţie şi să mă cunosc pe mine însumi.

Robert Soare, electrician, absolvent modulul 1 și modulul 2

Mi-am recâştigat curajul de a experimenta pasiunea pentru actorie, iar în general, îţi recâştigi curajul de a renunţa la temerile care te paralizează în timp ce viaţa te parcurge pe tine, atunci când ar trebui să fie invers. 

 

Maglina Filimon, manager, absolventă modulul 1 și modulul 2

 

Cursurile urmate la Şcoala de Actorie mi-au fost de mare ajutor atât profesional, cât şi personal. Am evoluat ca actriţă şi ca om. Am trăit dintre cele mai intense momente, mi-am permis să fiu altcineva, să fiu eu însumi. Veneam la curs râzând şi plecam plângând. Florin Şerban intimidează, citeşte gânduri şi posibilitatea de a-ţi ascunde emoţiile de el este nulă. 

 

Elena Paraschiv, actriță, absolventă modulul 1 

M-a ajutat să mă schimb un pic într-o direcţie bună. În primul rând schimbându-mă, mi-am schimbat realitatea din jurul meu, mai ales în relaţiile cu ceilalţi. 
În al doilea rând am o imagine mai corectă şi mai completă asupra actoriei şi a filmului.

 

Remus Vesler, antreprenor, absolvent modulul 1 

Este teribil de greu să fii actor. Dacă până acum apreciam actorii la un nivel superficial, în funcţie de nişte criterii legate doar de finalitatea muncii lor, acum situaţia este alta. După ce am văzut cât de disponibil psihic şi spiritual trebuie să fii, cât efort trebuie să depui să intri într-un rol şi cât să poţi să ieşi, iar toate schimbările astea să nu-ţi lase pitici pe creier şi sechele în inima, acum, acum apreciez mult mai mult actorii.

Florin Șerban este un didact excepțional, un regizor extraordinar și un om așa cum îmi place mie să cunosc. Dacă vreodata vă tentează să încercați să atingeți cu degetul tainele actoriei, îl recomand cu toată recunoștința și umila mea experiență. Și bineînțeles, recomand Școala de Actorie ...

 

Andreea Burlacu, PR, participantă la cursurile Şcolii de Actorie în cadrul proiectului Prestigio

Satisfacţia a fost de partea mea de fiecare dată când mi-am exersat imaginaţia în compania sincerităţii şi atenţiei celor din jur. După o vreme am început să înţeleg una, alta, despre mine, am apucat să reduc din îmbulzeala gândurilor gălăgioase, iar după încă o vreme am reuşit să nu mai judec ce mă înconjoară, ci să observ frumos şi ce frumos a fost şi este! 

 

Roxana Alexa, sculptor, absolventă modulul 1 si modulul 3X3 

Aceste cursuri m-au ajutat, în primul rând, profesional, am învăţat o tehnică de actorie pentru film, în România neexistând astfel de cursuri într-o facultate cu profil actorie, iar în al doilea rând, m-au ajutat să descopăr adevăruri despre mine. 

 

Mihai Rîpan, actor, absolvent modulul 1 şi modulul 2

 

 

 

A reprezentat o experiență inedită, o excelentă ocazie pentru exerciţii de concentrare, o modalitate surprinzătoare de a mă deschide emoţional şi de a mă descoperi.

 

Loredana Burda, corporate, absolventă modulul 1